SAFER LIFE BLOGGEN

SAMARBEID MED SSA, STORBYUNIVERSITETETS STUDENTFORENING FOR AKUTTMEDISIN. 

26.9.2018:
SSA er studentforeningen for akuttmedisin for alle studenter ved OsloMet, dog med spesielt høy relevans for studenter ved fakultet for helsevitenskap. Hensikten med foreningen er å bygge broer på tvers av utdanningene, heve akuttmedisinsk kompetanse hos den enkelte og ikke minst skape gode erfaringer og minner! Vi har nå inngått et samarbeid om å bruke deres studenter som instruktører på våre hjertestarterkurs. Dette sikrer en god kvalitet og høy faglig kunskap!

—————-

SAFER LIFE VALGT SOM PARTNER!

24.8.2018:
Det er omtrent 15 000 hjerneslag årlig i Norge. Etter kreft og hjertestans tar det livet av flest mennesker. Safer Life har blitt valgt som samarbeidspartner for en ny norsk teknologi som kan redde liv ved et hjerneslag. Les mer

—————-

NYTT PARTI MED HJERTESTARTERE PÅ PLASS!

16.8.2018:
Det er dette vi jobber for..! Vi har i dag mottatt et stort antall hjertestartere fra leverandøren vår. Samtlige er allerede bestilt og er i skrivende stund på vei til kunder over hele landet! Følg oss gjerne på Facebook. Sammen skal vi redde flere liv!

—————-

VI SKAL LEVERE 500 HJERTESTARTERE OG SKAP TIL FORENINGEN «ET HJERTE AV GULL»!

20.7.2018:
Foreningen «Et Hjerte av Gull» skal utplassere minst 500 hjertestartere i det offentlige rom. Disse skal være tilgjengelig 24/7 i oppvarmede skap hvor folk ferdes. Hjertestarterne skal folkefinansieres og arbeidet er godt i gang! Safer Life vant konkurransen om å bli deres leverandør på hjertestartere og skap og ser frem til samarbeidet!

—————-

 

HVA SKAL DU EGENTLIG GJØRE HVIS DU MØTER EN PERSON MED MULIG HJERTESTANS?

28.6.2018:
Det oppstår 3-4000 hjertestans utenfor norske sykehus hvert eneste år. Dessverre overlever kun 14% og hovedårsaken er at det ikke blir startet HLR tidlig nok, samt for dårlig tilgang til hjertestartere. Dette koster det norske samfunnet 3,1 milliarder kroner hvert eneste år. Hva om vi bare kunne reddet 10% flere? Samfunnsbesparelsen vil være enorm, for ikke å nevne alle de personlige tragediene som kunne vært unngått. Se mer om prosedyre ved hjertestans.

 

—————-

NORGES BILLIGSTE OG BESTE SKAP TIL HJERTESTARTER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10.6.2018:
Vi er veldig fokusert på løsninger som kan bidra til å redde flere liv fra hjertestans utenfor sykehus. Et av tiltakene er å få utplassert flest mulig hjertestartere i det offentlige rom. Disse må stå i hjertestarterskap på offentlige steder hvor folk ferdes. Inntil nå har disse skapene vært unødvendig dyre og prisen har vært en medvirkende årsak til at det fins få av disse skapene. Vi er derfor veldig stolte over å kunne annonsere at Safer Life heretter vil selge de beste skapene – til den beste prisen. Skapet til hjertestarteren er oppvarmet, med alarm og led lys. De tåler alt slags vær og montering er svært enkelt. Hjertestarterskapet sørger automatisk for at innvendig temperatur er minimum 5 grader selv om det er -25 på utsiden. Les mer om vårt skap til hjertestarter

 

—————-

VI FIKK ENERETT PÅ NOK ET FANTASTISK PRODUKT!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

04.6.2018: 
Vi er utrolig stolte av å ha blitt tildelt eksklusivitet i bl.a. Norge og Sverige på nok et unikt produkt; CprCube! Dette er en pute som du kan trene hjertekompresjoner på hvor som helst. Produktet er patentert og har blitt anbefalt av selveste Barack Obama i tillegg til leger over hele verden. Se mer om kompresjonsputen og oppdag hvordan dette enkle, men geniale, produktet kan redde flere liv!

—————-

PRIVAT HJERTESTARTER REDDER LIV!

Privat hjertestarter

 

22.5.2018: 
Når vi vet at de fleste hjertestans utenfor sykehus skjer i private hjem er det naturlig at disse også skal ha en privat hjertestarter. Det burde være like vanlig som et brannslukningsapparat, men dessverre er det ikke slik i dag. Frem til nylig har en privat hjertestarter vært veldig dyr, men nå har dette heldigvis endret seg. Man kan i dag skaffe seg en privat hjertestarter for kroner 0,- og kun betale for vedlikeholdet. Les mer om privat hjertestarter og hvordan du kan skaffe din i dag!

—————-

VI HEIER PÅ LUFTAMBULANSEN!

 

10.5.2018: 
For oss som til daglig jobber med livreddende tiltak fremstår det som noe «pussig» at Staten nå stiller hardt mot hardt i lønnsforhandlingene med pilotene i Luftambulansetjenesten. Den består av totalt 100 piloter og så mange som 70 står i fare for å forlate sine poster. Det vil i praksis bety at hele tjenesten smuldrer bort og når man vet at de hjelper 20 000 mennesker årlig virker dette lite gjennomtenkt. Les mer her: Safer Life heier på Luftambulansen

—————-

 HUSKELISTE TIL PÅSKE OG FJELLTURER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23.3.2018: 
Påsken banker på døra og «halve Norge» tar turen til fjellet. Dette er en fantastisk tid, men det er verdt å sette seg inn i enkle sikkerhetstiltak som kan utgjøre store forskjeller. Les mer i vår lille guide. God påske!

—————-

PRISTESTEN VÅR VALIDERES AV UAVHENGIG PART

16.3.2018: 
Vi har mottatt henvendelser fra konkurrenter på at de gjerne vil bli fjernet fra våre pristester på hjertestarter, førstehjelpskoffert og hjertestarterkurs. Dette er forståelig da Safer Life vant alle testene. Naturligvis står vi selv 100% inne for resultatene i testene, men nå har altså en uavhengig part (Akutthjelper.no og Spera) validert testens resultater. Vi har i disse testene sammenlignet vår egen hjertestarter mot konkurrentenes modeller. Dette er i utgangspunktet en «skjev» sammenligning siden vår hjertestarter har unike funksjonaliteter. Vi valgte allikevel å gjøre det på denne måten, for i motsatt tilfelle ble prisforskjellene så enorme i vår favør.

Vi skal ikke legge oss bort i hva andre gjør, men vår egen policy er å ta så lite som mulig betalt. Det skal ikke være unødvendig dyrt å redde liv.

—————-

NORGES BESTE HJERTESTARTER BLIR ENDA BEDRE!

13.3.2018: 
Som tidligere nevnt var vi ekstremt opptatt av å finne den aller beste hjertestarteren og tillegg tilby den til best pris. Skal vi oppnå målet vårt (redde flere liv fra hjertestans) må vi få utplassert flere hjertestartere i Norge. Og skal dette målet oppnås må vi levere en hjertestarter til en pris som alle kan ta seg råd til.

Beste hjertestarter

 

 

 

 

 

 

 

 

Etter mange og grundige samtaler med et dusin av leverandører landet vi på en av verdens ledende produsenter. Hjertestarteren vi nå har enerett på i Norden inneholder spesifikasjoner som er uovertrufne i det norske markedet.

Les gjerne mer i vår pristest av hjertestartere.  Hjertestarteren er samtidig veldig enkel å bruke, og noen av de unike spesifikasjonene er:

  • GPS-lokalisering. Når hjertestarteren er koblet til wifi vil den 3 ganger i døgnet fortelle vårt kontrollsenter hvor den befinner seg. Denne informasjonen bruker vi for å registrere og oppdatere i 113´s hjertestarterregister. Denne servicen er inkludert til alle som skaffer en hjertestarter gjennom oss.
  • Patentert løsning. Denne heter AED Alert™ og er et system hvor hjertestarteren kommuniserer med vårt bemannede kontrollsenter 24 timer i døgner 365 dager i året. Ved evt. feil eller avvik på hjertestarteren vil vi raskt kunne utbedre dette. Vi oppgraderer også hjertestarterens software sømløst ved behov uten nedetid.
  • Hurtigvalg. I en kritisk situasjon handler det om tid og forenkling av prosedyrer. Vår hjertestarter har derfor som den eneste modellen 2 viktige knapper på forsiden under LCD-skjermen.Den ene knappen justerer automatisk styrken på sjokket tilpasset barn. Ved hjertestans skal pasienten ha 2 joule pr. kilo kroppsvekt. Dette betyr at et barn på 25 kg. skal ha et sjokk på 50 joule. Alle hjertestartere er satt til 180-220 joule som standard og dette kan ikke brukes på et barn. På alle andre modeller må man derfor kjøpe et elektrodesett tilpasset barn (ca. 2500,-) og montere dette før man tar i bruk hjertestarteren på barnet. Dette er ikke en ideell løsning, og derfor har vår hjertestarter en hurtigknapp og du trenger ikke å skifte elektrodene.  Instruksjonene (tekst, tale og bilder) på LCD-skjermen tilpasser seg også. Elektroder skal festes foran og bak på et barn, og det er en annerledes HLR-prosedyre. Les mer om hvordan bruke en hjertestarter.Knapp nummer 2 bytter språk fra norsk (standard) til engelsk. Det er slettes ikke sikkert at personen som skal utføre den livreddende førstehjelpen er norsktalende.
  • Automatiske justeringer. Vår hjertestarter tilpasser lysstyrker på skjermen og lydnivået i høyttaleren basert på omgivelsene.
  • Innovasjon. Vår produsent har 200 personer som jobber med R & D (produktutvikling) for å redde flere liv. Dagens modell er allerede ledende med sine unike funksjonaliteter, men de jobber kontinuerlig for å finne nye og smarte løsninger som kan redde enda flere liv. Dette er en av hovedgrunnene til at vi har valgt akkurat denne hjertestarteren.

 

Det sier seg selv at denne hjertestarteren ikke kan sammenlignes med de mange billige variantene som selges i diverse nettbutikker, men vi var ikke i tvil om at det var denne vi ville ha. Vi har også klart å finne en prismodell hvor vi faktisk er den billigste hjertestarteren. Fordi vi er opptatt av å ta så lite, og ikke så mye, som mulig betalt.

Vi anbefaler også å ta en titt på en artikkelen hvor vi oppklarer en del misoppfatninger omkring begrep på hva som er en «godkjent hjertestarter» i Norge.

—————-


KOFFERT ER PAKKET – VI DRAR PÅ TUR

05.3.2018: 
Vi har vært så heldige at vi ble invitert til å delta på et partnermøte til vår produsent av hjertestarter. Der får vi sjansen til å utveksle erfaringer med andre partnere fra hele verden, samt få et innblikk i hva produsentens R&D-avdeling jobber med. Vår hjertestarter er allerede kanskje Norges beste, men det jobbes stadig med videreutvikling.

Produsenten har totalt 7500 ansatte, hvorav 200 jobber bare med produktutvikling for å forbedre sine egne produkter = redde flere liv. Vi er utrolige fornøyde med produsenten som allerede har flere patenterte løsninger, men som hele tiden driver med forbedring.

Ta gjerne en titt på vår hjertestarter og se hvorfor vi er så stolte av å være Nordens eneste leverandør av denne!

Den er utrolig enkel i bruk, men samtidig veldig avansert. Hjertestarteren er også ekstremt robust og tilpasset et norsk klima. Vi ønsker å utplassere flest mulig av disse i det norske samfunnet. Derfor har vi laget en kampanje spesielt for foreninger hvor vi tar mesteparten av regningen!

Dette er vårt bidrag for å redde flere liv..!

—————-


VI FERDIGSTILLER VÅRT HJERTESTARTERKURS PÅ NETT

20.2.2018:  
La oss starte med det viktigste først. Et hjertestarterkurs og/eller førstehjelpskurs på nett kan ikke erstatte et klasseromskurs med praktisk trening. Vi har derimot forståelse for at det ikke alltid er gjennomførbart å ha årlige kurs så derfor har vi produsert et hjertestarterkurs på nett ulikt de andre som allerede fins. Dette er ment som innføring og/eller oppfriskning i påvente av et kurs med praktisk trening.

Vårt kurs på nett består av 2 moduler; en video på ca. 30 minutter og deretter skriftlige oppgaver basert på innholdet i videoen. Total tid å gjennomføre er ca. 45 minutter.

Etter endt nettkurs og bestått oppgave vil kursdeltaker få et kursbevis som kan legges i HMS-mappen om ønskelig.

Tema som blir gjennomgått:

 • Hjertestans
 • Hjerte- og lungeredning (HLR)
 • Bruk av hjertestarter (DHLR)
 • Hjerneslag
 • Skadestedsledelse
 • Brannskader

Vi tilbyr naturligvis også tradisjonelle hjertestarterkurs/førstehjelpskurs. Disse utføres av sertifiserte instruktører ute hos kunde og tar ca. 3 timer.

Her kan du se et kort sammendrag fra vårt hjertestarterkurs på nett

—————-


VI HAR REKRUTTERT EN AV LANDETS BESTE!

14.2.2018: 
For oss er det ekstremt viktig å bygge et konsept og team bestående av ikke bare den beste hjertestarteren, men også de beste menneskene. Vi jobber tross alt med å redde liv og da er kun de(t) beste godt nok! Vi har nå gleden av å annonsere at vi har rekruttert en av landets beste fagansvarlige innen vårt felt; Even Guren.

Faglig ansvarlig DHLR instruktører Hjertestarter Hjertestarterkurs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Han er en tidligere offiser og lagfører i internasjonale operasjoner innen Forsvaret. Even har en utrolig god kompetanse innen førstehjelp og risikovurdering. Vi er utrolig stolte over å ha han ombord! En av primæroppgavene til Even er å være bindeleddet mellom kurskunder og våre instruktører. Bli bedre kjent med Even her. Vi krever at alle våre instruktører er minimum NRR-sertifiserte (Norsk Resuscitasjonsråd) og/eller har tilsvarende kompetanse gjennom sitt daglige virke. Våre instruktører skal bestå av paramedics, akuttsykepleiere og andre som er kompetente innen sitt felt. Les mer om vårt krav til instruktører.

—————-


SAFER LIFE ER OFFISELT STIFTET!

 

 

 

 

31.1.2018: 
Etter ca. 1500 timer med hardt arbeid fordelt på 5 mennesker i januar når vi vårt første delmål; stiftelse av selskapet Safer Life Solutions AS. Vi har valgt å etablere selskapet med en aksjekapital på 500 000,- for å vise omverden at vi mener alvor.

Det har vært mange store utfordringer underveis og ferden har så vidt begynt. Siden vi har et såpass unikt konsept, hvor vil tilbyr hjertestartere til Norges beste pris, har det ikke vært lett å finne en økonomisk modell som skal være bærekraftig over mange år.

Vi har pratet med mange leverandører av hjertestartere fra hele verden og landet til slutt på en avtale med en av verdens ledende produsenter. De er som oss, opptatt av å redde flere liv fra hjertestans – og siden de likte vår visjon tilbød de oss en hjertestartermodell som er helt unik i Norge. Faktisk er den så bra at vi våger å påstå at den er Norges beste hjertestarter.

Om vår hjertestarter skulle blitt solgt som «hyllevare» ville en sannsynlig utsalgspris ligget på rundt 20 – 25 000,-. Den har patenterte løsninger og funksjoner som ingen andre modeller i Norge har. Men, siden vårt mål er å utplassere flest mulig, kan våre kunder anskaffe denne for kroner 0,- i innkjøpskostnad! Det er en ganske frisk satsning fra vår side, men vi har landet på at vi skal ta så lite, og ikke så mye som mulig betalt. Det er etter vår mening totalt unødvendig at det skal være så dyrt å redde flere liv.

Vårt mål var bare ikke at vår hjertestarter skulle være «Best i Test» i pristesten på hjertestarter, men vi har laget en total løsning med vedlikehold, registrering/oppdatering i Hjertestarterregisteret, 24/7 åpen support, de beste fagfolkene og en trygghet for kunden. De skal vite at deres hjertestarter er av beste kvalitet og at den er ivaretatt av en faglig sterk leverandør.

Dessverre fins det skremmende mange leverandører som påstår at deres hjertestartere er «vedlikeholdsfrie». Det er en grov feil å godta disse påstandene. En feil som potensielt kan koste liv. Les gjerne litt mer om Hvordan virker en hjertestarter og Hvordan bruke en hjertestarter for å forstå hvorfor vedlikehold er helt essensielt! Det fins også et visst krav til vedlikehold og kurs på bruk av hjertestarter, og dette må ikke bli oversett.

Nå starter neste fase…og vi gleder oss!