HELSETEKNOLOGI: EKG MÅLER

Hva er Kardia Mobile Heart Monitor?

Kardia Mobile er en FDA-godkjent hjerteovervåkning (maskinvare) og app (programvare) som du kan kjøpe direkte fra AliveCor uten resept. Den kan oppdage såkalt atrieflimmer som igjen kan føre til blant annet hjerneslag og hjertestans. Måleren i seg selv er omtrent halvparten av et kredittkorts høyde og omtrent like tykk som tre stablede kredittkort.

Hjertet har et eget elektrisk system. Fra et høyre forkammer (høyre atrium) utløses elektriske impulser. Disse sprer seg i hjertet via det elektriske systemet til venstre forkammer og AV-knuten til begge hjertekamrene (ventriklene). Impulsene er viktige for at hjertemuskelen skal trekke seg sammen og utføre sin pumpefunksjon. Normalt fører én elektrisk impuls til sammentrekning av forkamrene og til én sammentrekning i hovedkamrenene, og dermed til en pulsbølge.

Ved atrieflimmer utløses de elektriske impulser i forkamrene (atriene) raskere enn normalt. Dette medfører til at atriene trekker seg sammen raskere, ofte så raskt at de ikke rekker mer enn så vidt å starte på hver sammentrekning.

Hjertet slår best når alle deler av hjertet gjør som de skal. Derfor kan også en hjertesvikt oppstå av atrieflimmer.

Slik bruker du AliveCor Heart Monitor

Å bruke enheten er ganske enkelt. Du åpner appen på telefonen din og klikker på knappen «Record Now».

Deretter blir du bedt om å legge fingrene på måleren for å starte opptaket:

Du kan bruke måleren på noen forskjellige måter. Du kan plassere fingrene på måleren mens du holder den i hendene eller legg den på et bord og deretter legge fingrene på den. Du kan også feste måleren på baksiden av smarttelefonen ved hjelp av festeplaten.

Når du plasserer fingrene på måleren, begynner appen å ta opp EKG i sanntid. Se video for demonstrasjon. Det tar noen korte sekunder for EKG-signalet å bli etablert.

Du har muligheten til å ta 30 sekunder (standard), 1-5 minutters opptak.

Har du atrieflimmer?

Etter at opptaket er fullført, vil filteret som AliveCor har innebygd i appen, fortelle deg om EKG indikerer “mulig atrieflimmer” eller ikke. Hvis du har atrieflimmer, får du en advarsel og du bør raskt oppsøke lege. Hvis EKG er normal, vil appen fortelle deg dette.

Det er viktig å påpeke at AliveCor-algoritmen er en læringsalgoritme. Etter hvert som dataene kommer fra tusenvis av Kardia Mobile-brukere som tar EKG-opptak, blir det smartere og smartere.

 

 

 

 

 

 

 

DISCLAIMER
Vi har ingen kommersielle tilknytninger til produktet
.

Takk til Travis Van Slooten for brukstillatelse av deler i omtalen.

Del

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Flere artikler