LIVREDDENDE APP: HJELP 113

Hjelp 113 appen

Vi i Safer Life anbefaler alle å laste ned denne appen, husk å legge inn ditt mobilnummer og få tilsendt en kode som du skriver inn i appen. Da vil man automatisk sende posisjonen sin til 113-sentralen under nødsamtalen. Du kan også ringe alle nødnumre direkte fra appen.

Under en biltur og man ankommer til ett skadested, så kan det være utfordrende å finne eksakt posisjon. Med Appen installert vil posisjonen dukke opp automatisk hos 113-sentralen.

Ulykker som en allergisk reaksjon kan komme under en fottur på ferie på ukjent plass, og selv om 113 sentralen bruker kort tid ut til området, så vil det være vanskelig å finne pasienten for redningsmenn.

Med Hjelp 113 installert vil alle involverte nødetater vite nøyaktig hvor du er mens nødsamtalen pågår.

Bruk tiden på førstehjelp istedenfor å finne ut hvor man er. Ved å raskt sende posisjonen sin samtidig som man ringer, vil også 113-operatøren kun fokusere på å guide deg i å gi riktig førstehjelp. Dette kan være avgjørende for utfallet av situasjonen.

Hjelp 113 er gratis og kan her lastes ned for Apples iPhone eller Googles Android.

Husk at appen ikke fungerer uten mobildekning. Derfor vil den aldri kunne erstatte kart og kompass.

 

Pilot i Norsk Luftambulanse AS, Geir Arne Mathiesen, har flere ganger opplevd ikke å finne frem når det haster.

– Det er frustrerende. Vi vet at en person trenger vår hjelp, og vi har utstyr og kompetanse. Vi er i området og har kommet frem, men så er vi ikke fremme likevel fordi vi må lete etter vedkommende, forteller Mathiesen.

Pilot Geir Arne Mathiesen ønsker å komme frem raskest mulig. Nøyaktig posisjon kan være til stor hjelp.
FOTO: Fredrik Naumann / Felix Features

 

Les mer Hjelp 113 appen på Norsk Luftambulanse sin nettside.

 

Del

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Flere artikler